Muflonpaprikás
2005.07.21. 09:10
Hozzávalók: 1 kg muflonhús, 1 evőkanál zsír, 1 vöröshagyma, 2 dl tejföl, só, 1-2 evőkanál lecsókonzerv, pirospaprika, őrölt szegfűbors, egy tojásos galuska vagy 30 dkg burgonya.
A megmosott muflonhúst kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a sírban megpirítjuk, pirospaprikát és szegfűborsot hintünk rá, a kockákra vágott húst beletesszük és megsózzuk. Addig pároljuk, amíg a hús ki nem fehéredett, majd lecsót adunk hozzá, és szükség szerint vízzel felengedjük, puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, tejfölt öntünk rá, és összefőzzük. Galuskát vagy kockákra vágott burgonyát főzünk bele, úgy tálaljuk.
|