Gombás vadászmártás
2005.07.21. 09:13
Hozzávalók: 10 dkg szárított gomba, 1 húsleveskocka, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg zsír, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 6 dkg füstölt sonka, 1 dl vörösbor, só, őrölt feketebors, paprika, 1 kanál erős mustár, cukor (egy ecetes uborka).
A gombát egy kevés sós vízben puhára főzzük, majd apróra vágjuk. A hagymát is apró kockákra vágjuk, a zsírban megpirítjuk, lisztel megszórjuk, és a gomba főzőlevével felengedjük. 3 dl húslevest öntünk hozzá, majd a sűrített paradicsomot is belekeverjük és felfőzzük. A sonkát csíkokra vágjuk és a gombával együtt a mártásba tesszük. Megfűszerezzük és a borban elkevert mustárt is hozzáöntjük.
Izlés szerint cukrozzuk és együtt felfőzzük.(Aki szereti, egy reszelt ecetes uborkát is főzhet bele.)
|