Vadas gyümölcsmártás
2005.07.21. 09:14
Hozzávalók: 3-3 sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 kis doboz ananászbefőtt, 1 narancs, 5-5 dkg mazsola és mandula, 1 citrom, tejszín, 5 dkg vaj, 1 evőkanál ketchup, só, őrölt feketebors, babérlevél, kakukkfű, cukor, 1 evőkanál liszt.
A megtisztított zöldséget egy kevés vízben babérlevéllel, a citrom levével, a ketchuppal, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezve megfőzzük, majd áttörjük vagy turmixoljuk. A vajat felolvasztjuk, egy kevés cukrot és a leszűrt ananász kockákat, a feldarabolt narancsot, a lehéjazott mandulát és mazsolát beletesszük, egy kissé átpirítjuk. A liszttel meghintjük, 1-2 percig kevergetve sütjük, majd tejszínnel felengedjük. Az áttört zöldségpürét belekeverjük és együtt felfőzzük.
Mártásos csészében, őz és szarvaspecsenyéhez tálaljuk.
|