Üreginyúl vajban sütve
2005.07.21. 09:15
Hozzávalók: 1 üreginyúl, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 citrom leve, húsleves, só, őrölt bors, 2-3 babérlevél.
A megnyúzott, kibelezett üreginyulat hártyájától megtisztítjuk és hűvös helyen legalább 8 órát állni hagyjuk. Az újból jól megmosott üreginyulat füstölt szalonna csíkokkal jól megtűzdeljük. Tűzálló edényben vajat olvasztunk, a nyulat beletesszük, sóval, borssal meghintjük, egy fél citromlével meglocsoljuk, vizet öntünk alá, és a forró sütőben a saját levével sűrűn locsolgatva megsütjük. Ezután a sütőből kivéve feldaraboljuk, és melegen tartjuk. A pecsenye levét liszttel meghintjük, majd szükséges mennyiségű húslevessel felengedjük, babérlevelet teszünk bele, és felfőzzük. Az elkészült mártást átszűrjük, citromlével ízesítjük, és a feldarabolt húsra öntjük.
Burgonyagombóccal tálaljuk. (Aki szereti egy kevés tejföllel is meglocsolhatja.)
|