Vadnyúl paprikásan
2005.07.21. 09:16
Hozzávalók: 1 kg vadnyúlhús, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál konzervlecsó, 1 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, húsleves vagy leveskocka, só, pirospaprika.
Készülhet a nyúl bármely részéből. A veséket és a szívet is felhasználhatjuk hozzá. A nyulat a hártyájától megtisztítjuk, és hideg vízben jól megmossuk, majd kiáztatjuk. A hagymát a zsíron megpirítjuk, hozzáadunk konzervlecsót, egy evőkanál jó minőségű pirospaprikát, majd a húst belerakjuk és megsózzuk. A saját levében addig pároljuk, míg az el nem főtt, majd húslevessel felöntjük. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lett.
Tejföllel elkevert liszttel behabarjuk, és spagettivel vagy galuskával tálaljuk.
|