Szarvas húskrémleves
2005.07.21. 09:18
Hozzávalók: 60 dkg szarvashús, 1-2 paszternák, 2-3 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, őrölt bors, 1 dl tejföl, 2 tojássárga.
A szarvashúst jól megmossuk és apró kockákra vágjuk. Másfél liter vízben a karikára vágott paszternákkal kellően megsózva, puhára főzzük. Ezután a levest leszűrjük, a húst a zöldséggel ledaráljuk, majd mixelőgépben egy kevés húslevet hozzáöntve pépesítjük, a levesbe keverjük, a vajjal meg a liszttel világos rántást készítünk, hideg vízzel feleresztjük, a leveshez öntjük, és apróra vágott petrezselyemzöldjét tesszük bele. Felfőzzük, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A tejfölben a tojássárgákat elkeverjük, és ezzel a levest behabarjuk.
Pirított zsemlekockát adunk hozzá levesbetétként.
|