Savanyú leves vadász módra
2005.07.21. 09:19
Hozzávalók: 50 dkg vaddisznótüdő, 30 dkg vaddisznószív, 1 evőkanál zsír, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, só, őrölt bors, pirospaprika, babérlevél, 2-3 cseresznyepaprika, szerecsendió, ecet.
A vaddisznótüdőt és szívet jól megmossuk, és együtt ledaráljuk. Egy nagy fej vöröshagymát kockákra vágunk, és diónyi zsírban üvegesre sütjük. A ledarált tüdőt meg szívet rátesszük, egy kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. Amikor megpuhult, másfél liter vízzel felengedjük, őrölt borssal, babérlevéllel, szerecsendió-reszelékkel és cseresznyepaprikával fűszerezzük, és tovább főzzük. Kiskanálnyi zsíron a liszttel rántást készítünk, pirospaprikával megszórjuk, hideg vízzel felengedjük, és a levest besűrítjük vele.
Ecettel ízlés szerint savanyítjuk. Csipetkét is főzhetünk bele. Készíthetjük őz és szarvas belsőségéből is.
|