Gulyás leves őzből
2005.07.21. 09:24
Hozzávalók: 1,5 kg őzlapocka, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 40 dkg burgonya, só, szemes bors (1-2 evőkanál tejföl).
Az őzlapockáról a húst lefejtjük, apró kockákra vágjuk, és jól megmossuk. A zsíron a kis kockákra aprított vöröshagymát szalmasárgára pirítjuk, a kockára vágott húst rátesszük, és kevergetve addig pároljuk, amíg a hús ki nem fehéredett. Pirospaprikával és pár szem borssal fűszerezzük, megsózzuk majd vízzel felöntjük. Egy órai főzés után a karikákra vágott zöldséget hozzá adjuk, a fokhagymát beletesszük és a húst puhára pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, a kockákra vágott burgonyát a levesbe tesszük, és készre főzzük.
Aki szereti, tálaláskor 1-2 evőkanál tejfölt is tehet a levesbe.
|