Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Rendezvények, programajánló
Rendezvények, programajánló : 2007. 05. 19. Magyar Vadászati Kultúra Napja

2007. 05. 19. Magyar Vadászati Kultúra Napja

  2007.03.21. 18:46





A Vadászati Kulturális Egyesület 2007. május 19-én, Várpalotán  hagyományteremtő szándékkal tartja meg a Magyar Vadászati Kultúra Napja című rendezvényét.

PROGRAMOK:

   Ünnepi felvonulás
   Hubertus mise
   Vadászati Kulturális Konferencia
   Nemzetközi Vadászkürtös Találkozó
   Bársony István Ifjúsági Prózamondó versen
   Nemzetközi vadászgasztronómiai Fesztivál
   Borverseny
   Vadászkávéház
   "Bakonyi trófeák" Trófea bemutató
   "Vadász művészek - Művész vadászok" Képzőművészeti kiállítás
   Tradicionális vadászati módok bemutatója,
   Solymászok, vadászkutyások
   Vadászati termékek és eszközök vására
   Kirakodóvásár
   Családi- és gyerekprogramok
   "Bakony virágai" Néptánc Fesztivál
   Tombolasorsolás
   Utcabál
   Tűzijáték


Az egész napos, színes programokkal, kiállításokkal, bemutatókkal, kürtös-találkozóval, ifjúsági prózamondó versennyel és Vadászati Kulturális Konferenciával tarkított esemény részeként kiírásra kerül az I. Nemzetközi Vadászgasztronómiai Fesztivál, melyre várjuk vadásztársaságok, civil szervezetek, baráti társaságok ötfős főzőcsapatainak jelentkezését.

Jelentkezési lap letölthető

VERSENYKIÍRÁS
Nemzetközi Vadászgasztronómiai Fesztivál
2007. május 19. Várpalota

Kategóriák:
 
 „A” kategória: Levesek, raguk, tokányok, pörköltek
 „B” kategória: Sültek, pecsenyék, tárcsás ételek

A versenyre 5 fős csapatok jelentkezhetnek. A rendezők minden főzőcsapatnak 20 m2 alapterületet biztosítanak.

A jelentkezés feltételei:
 A mellékelt formanyomtatvány kitöltésével
 Az étel 10 adagos nyersanyagszükségletének, valamint az elkészítés technológiájának
leírásával, a Vadászati Kulturális Egyesület elérhetőségein.

Jelentkezési határidő: 2007. április 30.
    Nevezés díj nincs!

A verseny lebonyolítása:

 Minimum 10 adag étel elkészítése
 2 adag feltálalása a zsűrinek, bemutatótálon vagy -asztalon

A résztvevők maguk biztosítják:

 A szükséges nyersanyagokat
Az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és a kóstoláshoz a szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat (sátor, asztal, bogrács, edény, tárcsa, tűzifa, gázpalack, zsámolyégő, stb.)

A verseny értékelése:
A neves szakemberekből álló 5 fős zsűri a következőket vizsgálja:

 Hagyományok őrzése, az ételek eredetisége
 Színben, ízben, anyagban az étel jellegének megfelelő technológia alkalmazása
 Tálalás esztétikuma
 Higiénia szempontok betartása

A verseny díjazása:

 Az I-III. helyezett csapatok mindkét kategóriában értékes jutalomban részesülnek


 

Elérhetőségeink:    Vadászati Kulturális Egyesület
1031. Budapest Pákász u. 7.
Tel/fax: +36-1-242-0042, és +36-70-702-5000
Email: vke@vadaszatikultura.hu
Web: www.vadaszatikultura.hu 

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség