Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Rendezvények, programajánló
Rendezvények, programajánló : 2009. 09. 12. A VI. Magyar Szlovák Vadásznapi Vadfőző-verseny

2009. 09. 12. A VI. Magyar Szlovák Vadásznapi Vadfőző-verseny

  2009.08.19. 14:37


A VI. Magyar Szlovák Vadásznapi Vadfőző-verseny

 

Nagybörzsöny 2009.09.12.

 

 VERSENYKIÍRÁS

 

 

Jelentkezési feltételek:

  • Bármely vadásztársaság országhatáron belül és kívül egyaránt jelentkezhet, aki a versenykiírás szabályait elfogadja.
  •  A főzőcsapatok létszáma maximum 6 fő, korlátlan számú kísérővel.

 

Minden jelentkező tervezzen meg egy komplett vadételt, körettel, kiegészítővel, ami az ételhez kívánkozik.

  • A csapatoknak minden nyersanyagról, fűszerről, munkaasztalról, sátorról, és egyéb felszerelésről maguknak kell gondoskodniuk.

Nyersanyag lehet:

Bármely vadhús, lehetőleg a vadászható vadfajokból.

 

Felhívjuk a versenyzők figyelmét a belsőségek, aprólékok, és más kevésbé nemes testtáji részeknek az ételkompozícióba való beillesztésére.

 

A mennyiség nincs megkötve tetszés szerinti adagszám készíthető.

 

A verseny: 2009.szeptember. 12.-én. 8:00 órakor sorszámhúzással kezdődik, a zsűrizés kb. 13-15 óra között zajlik, eredményhirdetés a programban előírt időpontban várható. A rendezők sorszám szerint kb. öt percenként szólítják a versenyzőket az étel bemutatására.

 

A zsűri javaslatai:

·        Legyünk mértéktartók, az ételek mennyiségével.

·        Kerüljük a túlzott hőkezelést.

·        Az ízesítésnél törekedjünk a harmóniára, de ne féljünk újszerű íz kompozíciókat létrehozni.

·        Védjük a tradicionális gasztronómiánkat, de merjünk a formabontó megjelenítést alkalmazni.

  • A munka minden mozzanatát a helyszínen kell elvégezni. Kivétel a marinálás, füstölés vagy más olyan technológiai eljárás, amely nem minősül hőkezelésnek.

 

  •  
  • A csapatoknak a sátraknál egy 1 személyre terített díszasztalt javaslunk bemutatni a fotózás végett.
  •  
  • Minden ételből 2 kóstoló adagot kérünk prezentálni. Egyet a teríték végett egyet pedig a független kóstolóknak.
  • Minden egyes receptet és a hozzá fűződő tanácsokat kérjük, kézzel írott formában hozzák magukkal, mert szándékunkban áll az eseményről egy fényképes receptkötet összeállítást készíteni.

A zsűri az alábbi szempontok alapján értékel:

·        A Csapat megjelenése, higénia munka közben, technológiai fegyelem, munkaszervezés (10p).

·        Illat, zamat, ízharmónia (50p)

·        Tálalás, vadászias terítés (30p)

·        Ötletesség, kreativitás (10p)

·        Összbenyomás (10p)

 

Jelentkezés: a jelentkezési lapot pontosan kitöltve e-mailon, faxon vagy postán visszaküldve esetleg a helyszínen 08 óráig bezárólag.

Részvételi díj: ingyenes

A rendezőség minden csapat részére biztosít:

  •  A magukkal hozott sátrak részére kb 25 m2 szabad területet.
  • Ivóvíz vételi lehetőséget, tűzrakó helyet, tűzifát ( lehet gázzal is főzni).
  • Szeméttárolási lehetőséget, mellékhelyiséget.

Zsűri: A gasztronómiai szövetség neves szakemberei és ismert vadásztársak.

A zsűri elnöke és szakmai vezetője: Szűcs Pál Éttermi mester, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

( M.N.G.Sz ) Budapesti régiójának elnöke, a 2007-ben az év gasztronómusa cím birtokosa. Valamint

Szűcs Sándor mesterszakács, az M.N.G.Sz elnökségi tagja, szakács világbajnok, olimpiai ezüstérmes.

 

Jelentkezés: telefonon vagy mailben, esetleg személyesen a helyszínen 2009.szeptember 12 reggel 07 óráig

 

Elérhetőségek:

Siklósi Kálmán tel: 06-20-5554859, Email: siklosi51@gmail.com

 

Nagy Attila: 06-30-3493303

Szlovákiai jelentkezők részére:

Takács Frigyes: +42-19056934443, ftakacs@ftakacs.sk

 

Letölthető jelentkezési lap >>>

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség