Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Rendezvények, programajánló
Rendezvények, programajánló : 2009. 09. 25. Kaposvári Állattenyésztési Napok

2009. 09. 25. Kaposvári Állattenyésztési Napok

  2009.09.07. 21:56


2009. szeptember 25-27. Kaposvár, Pannon Lovas Akadémia

Harmadik alkalommal kerül sor a Kaposvári Egyetem és a Pannon Lovas Akadémia közös rendezvényére, a Kaposvári Állattenyésztési Napokra. A társrendező ebben az évben is a Magyar Állattenyésztők Szövetsége, a szervező pedig a Magyar Mezőgazdaság Kft.

A hagyományosan Szent Mihály-napjához kötődő kiállítást igényes szakmai programokkal és egyre növekvő állatlétszámmal igyekeznek bővíteni a szervezők. Az évről évre növekvő érdeklődésre számot tartó kiállítás ebben az évben már nemzetközi lesz, hiszen a francia lovasszövetség szervezésében hidegvérű lovak érkeznek Kaposvárra, és itt tartja szakmai napját a szimentáli európai kongresszus is. A rendezvény nyitónapján kerül sor a VI. Állat-egészségügyi Nap megrendezésére is.

A fő szerep ebben az évben is a nyugat-magyarországi tradicionális állatfajoké. Bővül a húsmarha-bemutató, a juh tenyészállatok, a sertések és – reményeink szerint – a tejelo szarvasmarhák létszáma is. A hidegvérű lófajták minden évben szép számmal láthatók, számuk várhatóan idén még tovább nő, sőt, kibővül a Franciaországból származó egyedekkel. Ebben az évben a Loire-menti régió a kiállítás nemzetközi díszvendége.
A múlt évi siker után szeretnénk kibővíteni a vadas-, valamint a kisállatbemutatót. A gyermekek kedvencét, a nyuszi simogatót és a lovasprogramokat ebben az évben is megőrizzük.

A helyszín több szakmai rendezvénynek is otthont ad. Így a kiállítás első két napján bővelkedhetünk konferenciákban, szakmai kerekasztal beszélgetésekben és fórumokban. Szó lesz az alternatív állatgyógyászatról, konferencián találkozhatnak a hidegvérű lovat tenyésztők és a vadállománnyal foglalkozók, Szent Mihály-napi juhtenyésztési, valamint húsmarha-tenyésztési fórumon tehetik fel kérdéseiket az érdeklődők és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat is Kaposvárra invitálja a szakembereket.

A kiállítás szervezői számos érdekes programot kínálnak a kiállításra látogató érdeklődő közönségnek is. A fedett lovardában tartjuk a hagyományos lovasprogramokat, tenyészállat bírálatokat, ügyességi versenyeket és a múlt évben nagy sikerrel megtartott malacfogó versenyt is.

A rendező és a szervezők igyekeznek évről évre bővíteni, fejleszteni a Kaposvári Állattenyésztési Napokat. Természetesen mindenki tudja, érzi a gazdasági válság okozta nehézségeket, de talán az előre menekülés nagyobb sikert hozhat! Egy-egy tenyésztési kiállítás az állattenyésztő társadalom szakmai megmérettetése. Közös cél, hogy ennek súlyát, jelentőségét az egész agrártársadalom átérezze.

Legyenek velünk, ünnepeljünk együtt a mezőgazdasági év fordulóján, találkozzunk Kaposváron a III. Állattenyésztési Napokon!

 

Forrás és további információ: www.kaposvarinapok.hu

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség