Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Rendezvények, programajánló
Rendezvények, programajánló : 2010. 08. 14. Csongrád megyei Vadásznap

2010. 08. 14. Csongrád megyei Vadásznap

  2010.08.03. 07:46


VERSENYKIÍRÁS

I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó vadhús gasztronómiai versenye

A Csongrád Megyei Vadásznap vadfőző versenye

Szeged, 2010 augusztus 14

Újszegedi Liget

 

     Vadhúsból készíthető bográcsos és sült ételek, húskészítmények

 

       A verseny célja: -szabadtéri főzés, sütés valamint ezen ételféleségek tájjelleg szerinti készítésének bemutatása.

                                  -a vadhúsból készíthető ételek hagyományainak ápolása, gasztronómiai kultúránk népszerűsítése

                                   - vadhús készítmények bemutatása, vására

                                  A verseny kiírásával további célunk, hogy a résztvevők kedvet kapjanak a vadhúsból
                                  készíthető tájjellegű ételek felkutatásához, új vadételek
megalkotásához, elkészítési technológiájuk
                                  bemutatásához, és egy
  kellemes jó hangulatú program keretében fejlesszék szakmai ismereteiket

 

       Jelentkezési határidő:  2010 augusztus 12

 

       Jelentkezés feltételei: Jelentkezni lehet a 62/420-362, 62/423-645 telefonon

                                          omvkcsongrad@invitel.hu e-mail címen az alábbi feltételek alapján

                                          - vadhúsból szabad tűzön készíthető bográcsos vagy sült étel

                                           megalkotása

- állítsák össze ennek 10 adagos nyersanyag szükségletét és írják le

  az elkészítés technológiáját (ezt legkésőbb a verseny kezdetekor

   adják le a zsűrinek)

-         a vadhús készítmények bemutatása, vásárlási lehetőség biztosítása

 

      A verseny lebonyolítása: A versenyt 3 kategóriában hirdetjük meg

                                              - bográcsos vadételek

                                              - sült vadételek

                                              - vadhús készítmények

 

                                                A verseny résztvevőinek 1 adagot kell feltálalni a zsűrinek,

                                                1 adagot, tájjellegű installációval a bemutató asztalon kell

                                                elhelyezni 14-én 12.30-ig

 

     A résztvevőknek maguknak kell biztosítani:

                                     - a szükséges nyersanyagokat, annak konyhakész, tisztított állapotát

                                     - az előkészítéshez, az elkészítéshez, a tálaláshoz és a kóstoláshoz

                                       szükséges eszközöket, felszerelési tárgyakat

                                     - a bográcsot, vagy a főzéshez, sütéshez használt edényeket, lehetőség

                                       szerint gázpalackot

                                     - egészségügyi előírások betartását, vadlátó igazolást

 

    A verseny értékelése: A verseny folyamán a zsűri a következőket vizsgálja:

                                       - a hús előkészítettsége                                   1-10 pont

                                       - az ételek színe, illata                                    1-10 pont

                                       - fűszerezése, íz, zamat                                   1-10 pont

                                       - konzisztenciája                                             1-10 pont

                                       - összbenyomása                                             1-10 pont

                                       - tálalás                                                            1-10 pont

                                       - esztétikai megjelenés                                    1-10 pont

                                       - különleges technológia                                 1-10 pont

                                       - az ételhez ajánlott aperitif és bor                  1-10 pont

                                       - hangzatos, találó ételnév, installáció            1-10 pont

                                            Összesen:                                                      100 pont

 

 

  A verseny díjazása: A verseny három kategóriájának helyezettjei emléktárgyat, oklevelet kapnak. A kategória győzteseknek lehetőséget biztosítunk az I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozó központi rendezvényén, augusztus 17-22-án a Budai Várban ismételten bemutathatják tudásukat, termékeiket.

 

  További információ a szervező bizottság előbb megjelölt címén, telefonjain kérhető!

 

              Szeged, 2010-08-03

 

 

                                                                                         -Szervezőbizottság-

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink








 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség