Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
FVM Tájékoztatók
FVM Tájékoztatók : FVM Tájékoztató a külföldiek magyarországi vadásztatásával kapcsolatosan

FVM Tájékoztató a külföldiek magyarországi vadásztatásával kapcsolatosan

  2004.05.04. 18:34


 

 

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium engedélyezési és közigazgatási Hivatala - az FVM vadászati és halászati főosztályával egyetértésben – az utazási irodák vadászati tevékenységéről az alábbi tájékoztatást jutatta el a Magyar VADÁSZLAP szerkesztőségéhez, amelyet megkapott valamennyi FVM hivatal Vadászati és Halászati Felügyelőség osztályvezetője (a vadászatra jogosultak értesítésére kötelezéssel), Balsay Miklós úr – Vadgazdasági Termékek és Szolgáltatások Terméktanács elnöke, Tóth István úr – Agrárkamara Vadászati Osztályvezetője, Pechtol János úr – Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke:

 

    „...Az utazásszervező és közvetítő tevékenységről szóló 213/1996.(XII.23.) kormányrendelet (a továbbiakban: rendelet) vonatkozik valamennyi Magyarországon  nyilvántartásba vett vadászatra jogosultra, vagyis mind a Földtulajdonosi Közösségekre, mind pedig a Vadásztársaságokra, mivel a rendelet 1.§.(7) bekezdés valamennyi szervezetre kiterjeszti a jogszabály hatályát.

            A rendelet 1.§. (2) bekezdésének g) pontja értelmében nem minősül utazás

szervezésnek a hazai/külföldi bérvadász számára önállóan (nem utazási csomagban)  értékesített szolgáltatás. Nevezetesen, a saját bérvadászati árualap (vad) önállóan történő értékesítése nem meríti ki az utazási csomag fogalmát, hanem helyi programszervezés  kategóriába tartozik. Azonban utazásszervezésnek minősül, ha különböző turisztikai szolgáltatások (pl: szállás, étkezés ) közül legalább kettőnek az – előre meghatározott – együttesét kínálja a vadászatra jogosult. Amennyiben a vadászterület a hazai/külföldi bérvadásznak a vadászaton kívül szállást és/vagy étkezést is biztosít, akkor ezzel egy utazási csomag értékesítését valósítja meg, amely már utazási tevékenységnek minősül, ebből következően a rendeletben megfogalmazottak vonatkoznak rá.

            Felhívjuk a figyelmet arra, hogy az egyes szolgáltatások külön-külön számlázásával az utazási csomag nem bontható meg, mert a hivatkozott rendelet 1.§. (5) bekezdése szerint ilyen esetben is az utazási csomagra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni.
A térítésmentes – bevételt nem eredményező - vendégvadász vadásztatásának feltételei, a meghívás szabályai továbbra is változatlanok.”

 

Az állásfoglalás aláírója Dr. Kovács János, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Turisztikai Hivatal főosztályvezetője valamint Dr. Andor Györgyné főosztályvezető

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség