Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Egy hihetetlen komédia Vas megyében

Igen, szinte HIHETETLEN az a történet, amit ezen az oldalon fogunk ismertetni, de való igaz, megtörtént eset ma  Magyarországon, Krisztus után 2005.-ben ...

Arról szól, hogy különféle praktikákkal, ügyvédi trükkökkel, a magyar jog hézagainak pofátlan kihasználásával és persze "lezsírozott" kollaboránsok segítségével hogyan nyúl le egy áttelepült osztrák tokkal-vonóval egy komplett magyar vadászterületet, hogyan játssza ki és "vezeti meg"  már évek óta a magyar hatóságokat, akik meglehetősen "furcsának" vagy tehetetlennek tűnnek az ügyben, amint látni fogják...

Az esettel már foglalkozott érintőleg a Magyar Vadászlap (Tüske: Nemzeti érdekvédelem 2003.dec. a Szombathelyi Városi Televízió (Szóljon bele ! 2004.szept.),a Vasi Fórum c. újság és 2005. január 25.-én  a Népszabadság "Vadászok háborúja az Alpokalján " c. írása is. Ez utóbbi cikk (kattide) kissé hiányos és elavult információkon alapult, ezért úgy döntöttünk, hogy közzétesszük a teljes STORYT annak minden aspektusával és bizonyító dokumentumával együtt, okulásul és elrettentésül...   Nincs más út, kipróbáltuk...

Minden állításhoz, kijelentéshez BIZONYÍTÉKOT mellékelünk. Ezek tárháza igen terjedelmes, ezért az oldalak feltöltése csak részletekben lehetséges. Nem baj... A témában jártas vadászok úgyis sejtik-érzik hogy az országos átjátszási folyamat elkezdődött, a nem vadász honpolgárok pedig fel fogják ismerni a történetben a magyar társadalom problémáinak "állatorvosi lovát", az általános  "korróziós" bűz forrását...

A vadászat többek között olyan terület, ahol az "állatorvosi ló" betegségei  markánsabban jelentkeznek...

A végjátéknál kezdjük : Azóta a "Legfõbb Vadászati Hatóság" határozata értelmében a magyarok papíron visszakapták az általuk sok évvel ezelőtt létrehozott vadászterület képviseletét, de...

Mottó: "...szerte nézett, s nem lelé honját a Hazában..."

Miért kell egy államigazgatási szinten jogerős Határozat azonnali végrehajtását kérelmezni... ?

Mert a Határozat bíróság elõtt megtámadható, aminek a végrehajtásra nézve halasztó hatálya van, és ezen halasztó hatály árnyékában be lehet fejezni a szóbanforgó vadászterület teljes kifosztását....

Ebbe tekinthetnek bele az Azonnal! című oldalon, ahol a kérelem annak teljes indoklásával együtt olvasható... Természetesen az abban foglaltakat igazoló dokumentumokat is közzétesszük... Mindet!  Olvassák figyelmesen, szegény magyar vadász...

A Csalóka tények...oldalon egy példa arra,hogy működik a "mechanizmus..."

Ide kattintva pedig megtekinthetik az immár jogerős megyei bírósági ítéletet, amelyet illene minden hatóságnak figyelembe venni és tiszteletben tartani, de legfőképpen betartani!

Bakk József, a Németh Jagd Vadásztársaság titkára, az álábbiakkal kérte kiegészíteni a történetet:

A Vas Megyei 18-150500-1-3-1 kódszámú vadászterület földtulajdonosi közössége 2003. április 25-én megtartott közgyűlése az addig vadászatra jogosult Kondor Bt-t visszahívta, helyébe a Németh Jagd Vadásztársaságot választotta meg közös képviselőnek.

 

A FVM Vas Megyei Hivatala Vadászati és Halászati Osztálya 256/2003 sz határozatában a Németh Jagd Vadásztársaságot nyilvántartásba vette. A határozat ellen a Kondor Bt. Fellebbezést nyújtott be

 

Ugyanekkor Banga Iván és társai a Szombathelyi Városi Bíróságon keresettel éltek a közgyűlési határozat érvénytelenítése iránt

 

A földtulajdonos egy része 2003. július 16-ra közgyűlést hívott össze, melyen közös képviselőnek Francsics Józsefet választották meg és kérték a bejegyzését.

A FVM Halászati és Vadászati Főosztálya 2003. július 24-én kelt 67684/2003. sz. határozatában az eljárást felfüggesztette.

 

A Kondor Bt. elfogultságot jelentett be  a Vas Megyei Vadászati Osztály vezetőjével szemben.

A Főosztály 2003. augusztus 15-én kelt 67684/2/2003 számú határozatában megsemmisítette a Vas Megyei Vadászati Osztály 256/2003 határozatát és az elsőfokú vadászati hatóságot új eljárás lefolytatására kötelezte, melynek lefolytatására az elfogultsági kifogás miatt a Zala Megyei Vadászati Felügyelőséget jelölte ki.

 

2003. szeptember 18-án kelt 4039-4/2003. számú határozatában a Vadászati Osztály az eljárást a bírósági eljárás jogerős lezárásáig felfüggesztette.

 

A Szombathelyi Városi Bíróság 2003. augusztus 26-án kelt végzésében a pert megszüntette, mely határozatot, ismételt fellebbezést követően a Vas Megyei Bíróság 2003. november 28-án kelt végzésében helybenhagyott.

 

 

Ezt Követően a Zala Megyei Vadászati Felügyelőség 2003.  december 13-án kelt 4039-65/2003 számú határozatában a képviseletre a Németh Jagd Vadásztársaságot nyilvántartásba vette.

Ezt követően 2003. december 15-én a 4039-70/2003. számú határozatban az előző határozat azonnali végrehajtását felfüggesztette, mivel a határozat ellen a Kondor Bt. fellebbezést nyújtott be.

 

A Németh Jagd Vadásztársaság és Károly Gerhard a 4039-70/2003. sz. határozat ellen nyújtott be fellebbezést.

 

A Főosztály 2004. február 5-én kelt 79097/2004 számú határozatában a 4039-65/2003 határozatot érdemben helyben hagyta, ezzel a Németh Jagd Vadásztársaság lett  vadászatra jogosultnak bejegyezve.

 

2004. április 7-ki végzése alapján A Zala Megyei Bíróságon a Kondor Bt. Kérte a főosztály 79097/2004 számú határozatának hatályon kívül helyezését.

A keresetet a bíróság elutasította.

 

A Németh Jagd Vadásztársaság 2004. júliusában kapta kézhez a vadászat gyakorlásához szükséges okmányokat, azonosító jeleket.

 

A fenti procedúra eredményét amely máig jogerős, csak nem lehet csalásnak minősíteni, úgy hogy az eltelt több mint két év alatt ilyen címen nem indított senki keresetet. akkor ez a kifejezés miért szerepelhet büntetlenül a portál egyik írásában?

 

Ezt követően 2004. október 1-én a „földtulajdonosok egy része” közgyűlést hívott össze, amelyen a Németh Jagdot leváltották, közös képviselőnek Francsicsics Józsefet megválasztották. A közgyűlést első és másodfokon a vadászati hatóság bejegyezte, a Zala megyei bíróság azonban új eljárásra utasította, mert a hírdetményen szereplő regisztrált tulajdoni arányokat a bejegyzési procedúra során nem jól vizsgálták, pontosabban egyáltalán nem vizsgálták .A kezdeményezőknek most adott 10 napot a FVM Zala Megyei Felügyelősége a meghatalmazások és tulajdonigazolások bemutatására.

 

A közös képviselő 2004. november 17-re közgyűlést hívott össze, amely módosította a meglévő működési szabályzatot. Ennek bejegyzési eljárását többször megismételve a főosztály elfogadta, a módosításokat bejegyezte. Jelenleg Francsics József, Óvári Andor és Óvári Barna panasza alapján a bejegyző határozatot visszavonta, ez az ügy bírósági szakaszban van a Zala Megyei Bíróság előtt.

 

 

A Németh Jagd vadásztársaság mellesleg nem németekből, vagy nota bene osztrákokból álló le "labancolt" társaság.
 • 24 tagja között 2 fő osztrák található.
 • elismerve, hogy a névválasztás nem volt ép szerencsés a név az elnők nevéből Németh ből eredő
Valóban jogerős FVM Főosztályi határozat volt arról, hogy az általuk szervezett, október 1-i gyűlés eredményeként a közös képviselő Francsics József Úr.
Ezt a Zala Megyei Bíróság 1.K.20.374/2005/9 számú ítélete amely 2005. május 21-én jogerőre emelkedett ( tudomásra jutással, mivel érdekelt felek jelen voltak az ítélethírdetésen) megsemmisítette és a hatóságot új eljárásra kötelezte. Tehát a fenti naptól nincs jogerős olyan határozat, amelyre nevezettek hivatkoznak.
 • A 2004. októberi gyűlés bejegyzésével kapcsolatosan új eljárás van folyamatban
 • Tehát mai nappal is a Németh Jagd Vadásztársaság a jogerős közös képviselő.
 • A Kondor Bt. nem rendelkezett és most sem rendelkezik olyan irattal, ami őt vadászatra , vagy közös képviselőségre jogosítaná. Ilyen tartalmú döntést egyetlen közgyűlés sem hozott. ( még a most vitatott 2004. október 1-i sem!!!)
 • A Kondor Bt neve meg sincs ezen iratokban említve. A vitatott október 1-i gyűlés által elfogadott működési szabályzatnak egy pontja tesz utalást arra, hogy a " vadászat jogát egy később megnevezendő gazdasági társadágon keresztül gyakolja" ez lehet a Kondor Bt.
Nincs tudomásunk olyan büntető feljelentésről, amely 2003. áprilisi közgyűlést támadná. 2 év elteltével ez furcsa is lenne, mivel az ügy már bírósági fórumokat is megjárt Vas és Zala Megyékben. (Bármilyen lassan őrölnek isten malmai 2 év alatt csak tudna róla az érintett)
 
Önnek igaza van, itt kért érdekcsoport harca folyik amelyekbe a hatóság nem belekeveredett, hanem feladatát látja el és ebből adódó döntéseit csak az egyik fél fogadja el, a másik fél a számára kedvezőtlen döntések esetén rágalmaz, valótlanokat állít és csúsztat.
Ebből adódóan a jogszerűen cselekvő fél mindíg hátrányban van, magyarázkodásra kényszerül.
 
Pár mondatot a hírcentrumban szereplő dolgokról:
 • Bogács László, mint osztályvezető 2003 augusztusától nem vesz részt az ügyek intézésében, hiszen minden jogkör a Zala megyei FVM hez került át és van ott mai napig.
 • Az ellene Vas Megyei Vadászok címmel megjelentetett tiltakozás tartalmilag
  • már büntetőjogi személyiség védelmi kategória
  • aláírói mind a Kondor Vadászati Bt tagjai és alkalmazottai
  • ezen aláírók neveivel találkozhatunk, az érdekeltek minden beadványán, panaszán és feljelentésén. Ez érthető, összesen ennyien vannak.
  • fentiek alapján ez megint egy valótlan állítású csúsztatás, aminek Ön tudtán kívül innentől esetlegesen szenvedő alanya.
Tisztelt Punk Úr!
 
Természetesen hozzájárulok ahhoz, hogy az általam leírtakat közzé tegye, mivel ezek tények. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség