Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
SAJTÓFIGYELŐ
SAJTÓFIGYELŐ : Vadászat a temetőben

Vadászat a temetőben

Hírhatár  2013.05.26. 10:15

Halottaink tiszteletének oltárán áldozzuk fel az állatokat - véli egy kedves ismerősöm, aki az összes létező jogi és adminisztratív úton megpróbálta megmenteni azoknak az őzeknek az életét, akiket a szombathelyi Jáki úti temetőben kezdtek el kilőni a hétvégén.


Valóban morbid, hogy a halottaink emlékének áldozva nem riadunk vissza attól, hogy védtelen és ártatlan állatokat lőjünk ki, csak azért, mert a temető kerítésének kijavítása helyett ez sokkal kényelmesebbnek tűnik.

 Történt ugyanis, hogy a szombathelyi temető kerítése itt-ott megrongálódott, és így szabad utat adott az édes kis, éhes őzeknek, akik a temetőbe kihelyezett élő és vágott virágokat legelészték le. Alkalmanként, pedig, sajnos levertek ezt-azt. Ez annyira felbőszítette a halottaik emlékét ápoló hozzátartozókat, hogy jelezték a temető fenntartóinak. Akik pedig legalkalmasabb megoldásnak azt találták, hogy vadászokat kérjenek meg, lőjék ki az őzeket.

 2013. május 17-én, pénteken annak ellenére kezdődött meg a gyilkolászás, hogy állatvédők minden lehetséges módon megpróbálták ezt megakadályozni. Ám az engedélyeket kiadták, és a vadászat elkezdődött, ami miatt egy hétre bezárták a temetőt, és felhívták a környező utcák lakosainak figyelmét, hogy óvatosan közlekedjenek az úton.

 Csütörtökön még Budapesten is a jogszabályokat bújták az állatvédők, beadványt írtak a rendőrségnek, amiben minden érvet megpróbáltak felsorakoztatni amellett, hogy ezt miért nem kéne engedélyezni. Közben felvették a kapcsolatot a szombathelyi állatvédő szervezettel is, akik szintén mozgolódtak, még petíciót is indítottak a neten, sőt telefonon is sikerült beszélniük a Temetkezési Kft.-vel és a rendőrséggel is. Ám, sajnos, eredménytelenül. A hétvégén már ki is lőtték az első őzeket.

 A kerítés megjavítása, az őzek életének és a temető állagának megóvása érdekében, állítólag, azért nem valósul meg, mert mindenki másra mutogat az illetékesség ügyében.

 Végül is, mennyivel egyszerűbb kilőni azokat a finom húsú őzeket? Megvan az izgalom, és megvan a vacsora is. A halottaik emlékét ápolók pedig megnyugodhatnak, mert már azok is halottak, akik eddig zavarták őket.

Heiling-Koltai Beáta

Forrás: Hírhatár

Még nincs hozzászólás.
 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség