Vadászati Információs Portál
Vadászati Információs Portál
TÁMOGATÓINK

NATURHUN

 

 

 
>
 
Ma ilyen a hold


Hold fázis
 

 
Vadászkultúra

Itt elérhető az oldal kulturális melléklete:

 
Felhasználóknak
 
Vélemények
 
Információk
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Statisztika

Google PageRank

STATISZTIKÁK

 
C.I.C.
 
 
 
 
 
Saját e-mail
Felhasználónév:
Jelszó:
  SúgóSúgó

Új postafiók regisztrációja
 
Jágerblogger

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

A Vad-Ász, ami mindent visz

  2015.03.11. 19:14

Mérlegen a szalonkavarázs

  2015.02.23. 21:14

Komment a túloldalról

  2014.12.21. 10:14

Szigorúan bizalmatlanul

  2014.11.26. 07:54

Miért? Kérdezték sokan... Íme:

Nem árt néha az égre is felnézni.

  2014.11.12. 13:17

Ha netán nem lövünk semmit, egy jó vadlúd járta területen a vadászlelkünkben akkor is bízvást gazdagodhatunk. És ez  - hála Istennek - pénzben nem mérhető. Azoknak szól, akik történetesen nem lőttek libát. Majd máskor, ha nem sajnálják a fáradtságot, biztos sikerül. Ha netán a kezük, aggatójuk üres, a szívük-lelkük attól még teli lehet.

Kutyaütők

  2014.10.21. 11:24

Ez a cikk- szinte már természetesen - a cenzúra jóvoltából nem jelenhet meg az "Akikre büszkék vagyunk" című vadászati faliújságokban. Ez is, mint a többi, azt az újkori  magyar népmesei hagyományt őrzi, amely szerint : "Jó tett helyébe jót várj - szólt a rőzsehordó anyóka -  és egy bunkóval jól fejbe vágta az érdeklődő vándort."

Egy valóban nemtelen vadásztörténet

  2014.10.07. 21:42

Ha egyszer a nyúl is begurul

  2014.09.24. 22:04

Egy kis humor bonbon,  meseparódia, nehogy már valaki azt higgye, hogy rosszul érzem magam bőrömben. Pont az ellenkezője igaz, Jól érzem magam. Csak éppen nem tudok elmenni a problémák mellett, mert azok akkor is nagyon keményen léteznek, ha valakik a szemetet furtonfurt a szőnyeg alá akarják söpörni. Én meg benézek a szőnyeg alá is, mert csak így lehet teljes a "belsőépítészet". A sminkesekből, a kozmetikázókból, a ránceltüntetőkből, a "minden rendben van" féléket hangoztató notórius hazudozókból úgysincs soha hiány.Nálunk a legjobb a fölhozatal messze földön. Egy nő is csak akkor igazán jó, ha bármilyen varázslatok is történtek az éjjel, hajnalban még smink nélkül is önfeledten tetszeni tud.

A nyomtatott vadászsajtóban ez az írás sem jelenhetett meg.

Homonnay Zsombor  2014.09.18. 20:34

Még egy írás, ami sürgős beszarási okokból szintén nem jelenhetett meg. Én- egyébként nem hiszem, hogy a hazai nagyvadgazdálkodásban vadkár ügyeknél fontosabb, aktuálisabb téma volna manapság. De hát az öncélú gyönyörködtetés úgy látszik napjainkban minden másnál fontosabb. Végtére is egyfajta pótcselekvésként az orvosok az önkielégítést is melegen ajánlják, de közben ők meg jobbnál jobb nőkkel vigasztalódnak.

Rájátszás...
A baj nem jár egyedül – tartja népünk bölcsessége, de ez a vadászatban sem szokott másként lenni. Az egész országot mélyen megrázta a Somogyhárságyi Nimród Vadásztársaság területén, Magyarlukafa határában 2012 márciusában történt példátlan tragédia. A vadnyúzás közben tetten ért P. Márió (36) vadorzó Lukács Zoltán hivatásos vadászt keresztüllőtte, társát, Balogh Lászlót pedig előbb hasba lőtte, majd elvágta a torkát. A kegyetlen gyilkos élete fogytáig rács mögé került. Ártatlan áldozatát, Balogh Lászlót méltó tisztességgel eltemették. Lukács Zoltán csodával határos módon felépült, és az egész életére szóló kegyetlen „lecke” tanulságait levonva, hivatását azóta is, ha nem is gondtalanul, de becsülettel végzi…

A párbeszéd nem perbeszéd

  2014.09.09. 20:17

Egy írás a sok közül, amely nem kerülhetett nyilvánosságra, nem jelenhetett meg, Mert az éber cenzúrán nem mehetett át még 25 évvel a rendszerváltás után sem. De – véleményem szerint - féljen az, akinek valóban félnie kell. Az is nyitott kérdés, hogy közpénz herdálás ügyben volt-e itt bármiféle különösebb „váltás”?

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Ajánlatunk

Jágerblogger

 Az aranysakál

Beszélgetések a vadászetikáról.

 

Diana Vadász-felnőttképző Alapítványi Szakképző Iskola és Kollégium

 

 
MENÜ
 
Fő partnereink
 
Rovataink
 
Véleményünk
Lezárt szavazások
 
Árnyoldalak

Belépés

 
Szavazás

 Eddigi szavazások
eredménye

 
Társalgás


 

Feliratkozás
Hírlevélre

 
Partnereink


Vadászati linkgyűjtemény

 

Agricola Zalakaros információs lapja

Vadászó Földtulajdonosok Zalai Egyesülete

Hídvégi Béla honlapja

ForestPress erdészeti hírügynökség